GRAVIDITET

husk altid sygesikrings kort


Anbefalinger til gravide opdateret 1. juli 2014

 

Hvis du tænker på at blive gravid eller allerede er gravid, er der gode råd at hente i Sundhedsstyrelsen pjece "Sunde vaner før, under og efter graviditeten". Pjecen giver gode råd om kost, kosttilskud, køkkenhygiejne, vægtøgning, fysisk aktivitet, alkohol, tobak, medicin og miljø/kemiske stoffer før og under graviditeten.

På hjemmesiden Den bedste start giver Sundhedsstyrelsen gode råd om folsyre, alkohol, rygning, motion og sund kost.

Sundhedsstyrelsen opfordrer til at sige nej tak til alkohol fra graviditeten planlægges og til barnet er født, samt at man tager folsyretilskud allerede, fra man overvejer at blive gravid og tre måneder ind i graviditeten.

I bogen "Barn i vente", som Sundhedsstyrelsen har udgivet, gives gode råd til par, som planlægger at få barn eller som allerede er gravide. Bogen gennemgår graviditeten fra undfangelse til de første uger efter fødslen og beskriver også sundhedsvæsenets ydelser i denne periode.

Du kan læse om undersøgelser af det ufødte barn (bl.a. ultralydsskanninger og doubletest) i pjecen Risikovurdering og fosterdiagnostik.

Til gravide, der ikke læser dansk har Sundhedsstyrelsen udgivet pjecen "Sunde vaner, før, under og efter graviditet" på en række sprog.

På Fødevarestyrelsens hjemmeside kan du læse de officielle kostråd og gode råd til gravide om at spise fisk.

UDGIVELSER

OBS! Disse pjecer er endnu ikke opdateret, hvad gælder de 10 nye kostråd.

Sunde vaner, før, under og efter graviditeten 2013


www.sundkom.dk

www.denbedstestart.dk

www.altomkost.dk